Naturen og hvordan den kan give dig ro på tankerne

Naturen og hvordan den kan give dig ro på tankerne

Du kender det godt. Når du har siddet foran skærmen på kontoret hele dagen og du fortsætter på en af de mindre skærme når du kommer hjem. Hovedet er træt, dine øjne klør og du har rastløs energi i kroppen.

Her er mit råd at du går udenfor i naturen, at du går en tur. Det kan lyde banalt men det virker. Verden kan se meget anderledes ud efter en halv time i frisk luft med fugle, træer og højt til himlen.

Det minder os om alle de ting der er udenfor hoveddøren, ude i virkeligheden og ikke kun de flaksende tanker i hjerneburet. Det fungerer både med og uden musik i ørerne og det kan være en oplevelse i sig selv at bemærke og nyde det naturlige lydtæppe af vind, vejr og fuglenes kvidren.

På mange måder er det en form for aktiv meditation hvor dine skridts rytme erstatter det fokus der oftest er på vejrtrækningen i de fleste former for traditionel meditation

Som en øvelse kan du prøve at forestille dig at du går rundt i en kulisse og iagttager alt omkring dig som var du blot statist på et filmset. Prøv at lægge mærke til lyde og omgivelser som var det første gang du oplevede området.

Selvom det kan virke lidt mærkeligt til en start, lover jeg at du vil opdage nye ting på din tur, også selvom det er en rute du kender til hudløshed.

Så på med sko eller støvler og prøv det nu 🙂

Hvad er dine erfaringer eller udfordringer med at få ro på tankerne ved at gå en tur i naturen? Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder. Du er også meget velkommen til at dele denne artikel hvis du finder den relevant for andre. På forhånd tak – det betyder meget at du læser med.

Skriv gerne et svar