Meditation kan være din vej til ro og fokus

Meditation kan være din vej til ro og fokus

I mange år tænkte jeg at meditation ikke var noget for mig. En omgang hokus-pokus som en travl, rationel mand umuligt kunne entrere med. Jeg blev klogere…

Efter at have forladt mit sikre og trygge job igennem 14 år i slutningen af 2015 stod jeg nu for første gang uden en plan for fremtiden. Det var voldsomt angstprovokerende ikke at have nogen form for retning på det indre kompas, men en handling der var foretaget med fuldt overlæg.

Jeg vidste at noget måtte ske – bare ikke hvad. Min angst var til at føle på og jeg måtte finde en måde at dæmpe den på. Lidt research på nettet pegede mig i retning af en app der hed Headspace og dennes ophavsmand Andy.

Headspace tilbød de første 10 dage gratis og trods min skepsis tænkte jeg at det ikke kunne skade at prøve det af. Med lidt animationer, videoer og Andys stemme i hovedtelefonerne hoppede jeg ud i det og var igang. Min overraskelse var stor da jeg erfarede at der her ikke var tale om at skulle sidde i lotus-stilling på en lilla pude omgivet af røgelsespinde.

Stemmen i hovedtelefonerne kom med enkle anvisninger til de få øvelser jeg skulle lave, helt blottet for new age-filosofi og tingeltangel. Efter de første 10 dage kunne jeg mærke en forskel på mit mentale udsyn både privat og professionelt. Jeg har ikke set mig tilbage siden og har nu mediteret i over et år.

Det har hjulpet mig til at finde fokus og ro i en hverdag som stadig er travl og udfordrende, ligesom din. Hvis du skulle have lyst til at se om det er noget for dig så tag et smut forbi Headspace

(Ovenstående indlæg er 100% et udtryk for min egen holdning – jeg er ikke på nogen måde blevet betalt af Headspace).

Hvad er dine erfaringer eller udfordringer med meditation? Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder. Du er også meget velkommen til at dele denne artikel hvis du finder den relevant for andre. På forhånd tak – det betyder meget at du læser med.

2 Comments

    • Mange tak for ordene Jeanett, jeg er rigtig glad for at du læser med. Angst er en følgesvend for mange, den skal bare ikke have lov til at definere ens valg og liv. Heldigvis er der måder at kontrollere den på og meditation virkede for mig.

Skriv gerne et svar