Digital detox – sådan får du begyndt

Digital detox - sådan får du begyndt

Hvis du læser med her på min blog vil du vide at jeg allerede har berørt hvordan det at rydde op i dine fysiske ting kan give dig ro

Men hvad med dit digitale liv? Hvis du er som flertallet (inklusive mig selv) så har vi mindst lige så mange ting, hvis ikke flere, på vores smartphone, bærbare eller tablet end vi har rent fysisk…

Beskeder, notifikationer, mails, kattevideoer, opslag og alt muligt andet kæmper konstant om din opmærksomhed, ofte på bekostning af de mennesker du har omkring dig.

Lav dig derfor en god kop kaffe eller te, tag din smartphone, tablet eller bærbare frem og overvej disse 5 måder at tage en digital detox på:

1. Gennemgå og slet apps du ikke har anvendt i flere måneder eller måske ikke længere har brug for.

2. Slå notifikationer og lyde fra i alle de apps som ikke er vigtige. Gør det istedet til en vane kun at tjekke mails eller beskeder to gange om dagen, f.eks. kl. 10 og kl. 14.

3. Afmeld nyhedsbreve du ikke længere læser. Overvej istedet at besøge det pågældende website. På den måde bliver du ikke fristet til impulskøb i et svagt øjeblik.

4. Slet filer du ikke længere bruger og saml de resterende dokumenter og filer som fylder hele skrivebordet i en mappe istedet. Lav evt. undermapper med logiske navne om nødvendigt.

5. Sæt regler op for hvornår du må tjekke dine sociale medier. Start f.eks først en time efter du er stået op og stop et par timer før du skal i seng. Slå evt. flyfunktionen til når du har gæster så du ikke bliver forstyrret.

Det var blot et lille udvalg af forslag. Jeg håber at der er nogle af dem du kan bruge til at skabe lidt mere ro i din hverdag.

Hvad er dine erfaringer eller udfordringer med digital detox? Jeg hører meget gerne fra dig i kommentarfeltet herunder. Du er også meget velkommen til at dele denne artikel hvis du finder den relevant for andre. På forhånd tak – det betyder meget at du læser med.

Skriv gerne et svar